10 Nisan 2010 Cumartesi

Erikleri Gömülen Turta

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner
Malzemeler :
•2,5 Su B. Söke Un
2 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
125 Gr. Yumuşak Margarin
1 Su B. Toz Şeker
•Üzeri İçin:
Yarım Kg. Mürdüm Eriği
3 Çorba K. Fındık
Toz Şeker
Tarçın

Hazırlanışı
Unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Ortaya yumurtayı kırın. Margarini ve yoğurdu koyun. Kenarlara şeker, kabartma tozu ve vanilya dökün. Ortasından karıştırmaya başlayın.

İyice karıştırıp yoğurduktan sonra margarinlediğiniz tart kalıbına dökün. Spatulayla düzleyin. Üzerine önce fındık sonra tarçın serpin. Mürdüm eriklerini üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Erikleri Gömülen Turta tarifi, Erikleri Gömülen Turta oktay usta, Oktay usta 9 nisan 2010

0 yorum:

Yorum Gönder