2 Mayıs 2010 Pazar

Balkabaklı Pide

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•Hamuru İçin:
4 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Çay K. Tuz
Alabildiği Kadar Su
•İç Harcı İçin:
1 Kg. Kabak Rendesi
1 Çay B. Pekmez
1 Çorba K. Toz Şeker
Sıvıyağ
•Üzeri İçin:
Tereyağı

Hazırlanışı
İç harcını hazırlarken; balkabağını soyun ve rendeleyin. Tencereye sıvıyağ alın ve balkabağını koyup kavurun. Pekmezi ve toz şekeri de ekleyip karıştırın. Eğer sulanırsa suyunu süzün. Son olarak kırılmış cevizi ilave edin ve karıştırın. Hamurunu hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın.

Kuru mayayı ortaya dökün. Tuzunu serpin. Ortasına ılık su dökerek karıştırmaya başlayın. Yumuşak kıvama gelene kadar yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Mayalanınca hamuru 8 bezeye bölün. Bezeleri küçük pide şeklinde oval açın.

Hamurların üzerine iç harcı paylaştırın. Kenarlarını pide gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine uçlarından tutup hafif uzatarak yerleştirin. Tepside de bir süre mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağı sürün.

Balkabaklı Pide, Balkabaklı Pide tarifi, Oktay usta Balkabaklı Pide

0 yorum:

Yorum Gönder