2 Mayıs 2010 Pazar

Yoğurt Soslu Ispanaklı Kumpir

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•5 Patates
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Kaşar Peyniri Rendesi
2 Kırmızı Biber
1 Demet Ispanak
2 Çorba K. Yoğurt
1 Çorba K. Mayonez
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber

Hazırlanışı
Patatesleri yıkayın ve aluminyum folyoyo sarın. Fırın tepsisine koyun ve 250 derecelik fırında içi lokum gibi olacak kadar pişirin. Ispanakları ve kırmızı biberleri ince kıyın. Tavaya sıvıyağ dökün ve sebzeleri soteleyin.

Fırından çıkan patatesleri, folyolarını açmadan bıçakla ortasından yarın. İçlerine önce tereyağı koyun ve karıştırın. Kaşar peyniri rendesi dökün. Ardından ıspanaklı karışımdan koyun. Yoğurdu ve mayonezi çırpıp üzerlerine sos şeklinde dökün. En son tekrar kaşar peyniri rendesi dökebilirsiniz.

Yoğurt Soslu Ispanaklı Kumpir, Oktay Usta Yoğurt Soslu Ispanaklı Kumpir, Yoğurt Soslu Ispanaklı Kumpir Tarifi

0 yorum:

Yorum Gönder