8 Nisan 2011 Cuma

MUZ SOSLU KEK

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner OKTAY USTA MUZ SOSLU KEK
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. sıvıyağ
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
aldığı kadar un

SOSU İÇİN:
1 su b. süt
2 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. nişasta
2 muz

ÜZERİ İÇİN:
antep fıstığı

Hazırlanışı :

Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Diğer malzemeleri sırasıyla katıp çırpmaya devam ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kekimizi döküyoruz.

Önceden ısıtılmış önce 20 dakika 180 derece sonra 10 dakika 160 derece fırında Sosu için, süt, şeker, nişasta ve ezilmiş muzu bir tencere içinde pişirip kekimizin üzerine döküyoruz.

Kekimizi antep fıstığı ile süslüyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder