10 Haziran 2013 Pazartesi

Muhabbet Kapısı 10 Haziran 2013 Kanal 7 İzle

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Muhabbet KapısıÖFKE VE NEFRETİN ZARARLARI MUHABBET KAPISI’NDA

Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın sunduğu Muhabbet Kapısı bu hafta insanlar arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkileyen kin, nefret ve kızgınlığın İslam’daki yeri konuşulacak. Programda öfke ve kinle ilgili Kur’an-ı Kerim’den ayetler, Hz. Muhammed’in hadisleri, geçmişte yaşanan ibretlik hadiseler ekrana taşınacak.
 
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın sade ve etkileyici sunumuyla ekrana gelen Muhabbet Kapısı’nda bu hafta, insanların birbirlerine besledikleri kin ve nefret duygularının İslamiyet’teki karşılığı ele alınacak.  Programda öfkenin zararları, öfkeli insanın çevresinde uyandırdığı rahatsızlık, affetmenin yüceliği, öfkeyle alınan kararların getireceği tehlikeler,  sakin ve sabırlı olmanın yolları izleyiciye aktarılacak.

Programda; ‘İnsan kızdığı zaman kızgınlığını dindirmek için ne yapmalıdır? Kişinin kızgınken yaptığı beddua tutar mı? Öfke ile edilen yemin geçerli olur mu? Fitne anında Müslümanların tavrı ne olmalıdır? Sakin ve sabırlı olmak için nasıl bir yol izlenmelidir? Affetmek erdemliliğine nasıl ulaşılır?’ soruları yanıt bulacak. 

Dini ve manevi hayatımızı şekillendiren konulardaki akıllara takılan sorular her hafta İlahiyatçı Mustafa Karataş’ın anlatımlarıyla cevap buluyor. İzleyicilerden gelen çeşitli sorulara da program boyunca cevap veriliyor. 
Mustafa Karataş İle Muhabbet Kapısı her Pazartesi 22.00’de Kanal 7’de.

0 yorum:

Yorum Gönder