25 Nisan 2010 Pazar

Bezelyeli Bulgur Pilavı

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler:
2 Su bardağı bulgur
1 Buçuk su bardağı bezelye
2 Soğan
3 Yemek kaşığı margarin
Yarım Su bardağı mısır
1 Tatlı kaşığı kuru nane
2 Adet sivri biber
3 diş sarımsak
Yarım Demet dereotu
3 Su bardağı tavuk suyu
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayınız, sarımsakları kıyınız. Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız. Dereotunu kıyınız. Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz. En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz ve karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz. Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz.


bezelye, bezelyeli bulgur pilavı, Bezelyeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır, Bezelyeli Bulgur Pilavı oktay usta, Bezelyeli Bulgur Pilavı yapılışı, bezelyeli pilav, bulgur, bulgur pilavı, dereotu, maydanoz, mısır, Pilav, pilav çeşitleri, pirinç, resimli bulgur pilavı tarifleri, resimli pilav tarifleri, sağlıklı pilav, sağlıklı yaşam, sarımsak, sebzeli pilav

0 yorum:

Yorum Gönder