25 Nisan 2010 Pazar

Oktay Usta Havuçlu Kek Tarifi

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Havuçlu Kek İçin Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 3 su bardağı un
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı ceviz
* 2 su bardağı havuç
* 1 tatlı kaşığı tarçın



Sosu için:

* 2 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tarifi

Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.

Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.

Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.

denenmiş tarifler , hamur işleri , havuçlu , havuçlu pasta , kavuçlu kek , kek , kek tarifi , pasta , pastalar , pratik tarifler , pudingli kek , pudingli pasta , tarifi , tarifler , tarçınlı , tarçınlı kek,Oktay Usta,

0 yorum:

Yorum Gönder