23 Nisan 2010 Cuma

Kaymaklı Ekmek Tatlısı Oktay Usta

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•1 Ekmek Tatlısı
•Islatmak İçin:
10 Su B. Sıcak Su
•Şerbeti İçin:
8 Su B. Toz Şeker
4 Su B. Sıcak Su
1 Paket Vanilya
•Servisi İçin:
Kaymak

Hazırlanışı
Ekmek tatlısını geniş yuvarlak bir tepsiye alın. Sıcak suyu üzerine dökün. Bir tepsiyle ağzını kapatın ve suyu çekmesini bekleyin. Şerbeti için; şekeri, suyu ve bir dilim limonu kaynatın. Suyunu çeken ekmek tatlısının şerbetini sıcakken dökün. Tepsisiyle ocağa alın. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı atlının kenarlarına, şerbete dökün. Kaymak ve yeşil fıstıkla servis edebilirsiniz.


Kaymaklı Ekmek Tatlısı, Kaymaklı Ekmek Tatlısı tarifi, Kaymaklı Ekmek Tatlısı nasıl yapılır,

0 yorum:

Yorum Gönder