23 Nisan 2010 Cuma

Oktay Usta Bulgur Pilavlı Şiş Kebap

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•2 Su B. Pilavlık Bulgur
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Biber Salçası
Tuz
Su
•Kebabı İçin:
300 Gr. Kuzu Eti
2 Biber
2 Domates
Yoğurt

Hazırlanışı
Kebabı hazırlamak için; kuzu etini küp küp doğrayın. Biberleri ve domatesleri de şişe geçirilecek şekilde doğrayın. Çöp şişlere sırasıyla et, domates ve biber geçirin. Tuzunu ve karabiberini dökün. Izgarada pişirin.

Tencereye tereyağı ve bulguru alın ve kavurun. Salçayı da ekleyip biraz daha kavurun. Tuzunu ve suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Servis tabağına pilavı alın. Kenarlara dilerseniz yoğurt koyabilirsiniz. Pilavın üzerine de şişleri dizin.


Bulgur Pilavlı Şiş Kebap, Bulgur Pilavlı Şiş Kebap tarifi, Oktay usta Bulgur Pilavlı Şiş Kebap, Bulgur Pilavlı Şiş Kebap nasıl yapılır, Bulgur Pilavlı Şiş Kebap malzemeleri

0 yorum:

Yorum Gönder