27 Mayıs 2010 Perşembe

Dereotlu Soslu Börek Oktay Usta

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•3 Yufka
•Sosu İçin:
2 Yumurta
1 Su B. Yoğurt
150 Gr. Beyaz Peynir
1 Tutam Dereotu
3 Çorba K. Sıvıyağ
Çörekotu
•Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Hazırlanışı
Dereotunu ince ince kıyın. Karıştırma kabına alın. Yoğurdu, peyniri ve sıvıyağı ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Sos kıvamında bir iç harç elde edeceksiniz. Yufkayı açın ve iç harçtan her tarafına serpip, elinizle yayın.

İkinci yufkayı açıp üzerine kapatın. İç harcı dökün ve yine yayın. Üçüncü yufkayı da serin, kalan iç harcı üzerine serpin. Çörekotu serpin. Bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ortaya gelince, karşı kenarını da aynı şekilde sarın.

Tam ortada birleştikleri yerde kesin. Ruloları da 2 parmak kalınlığında kesin. Buzdolabında dinlendirin. İyice ısıtılmış sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alın.

0 yorum:

Yorum Gönder