27 Mayıs 2010 Perşembe

Kayısılı Çikolata Yuvası Oktay Ustam

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•Kayısılı Çikolata Yuvası:
2 Paket Petibör Bisküvi
100 Gr. Margarin
Yarım Kg. Kayısı
1 Çay B. Toz Şeker
1 Su B. Krema
200 Gr. Bitter Çikolata
•Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi

Hazırlanışı
Bisküvileri karıştırma kabına kırın. Margarini eritip bisküvilerin içine dökün. Elinizle harmanlayın. İnce kenarlı bir tart kalıbına alın.Elinizle ortasına bastırarak sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kayısıları bıçakla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Ayıklanan kayısıları tencereye alın ve şeker ilave edin.Yarı kıvamda pişirin. Fırından çıkan bisküvilerin üzerine pişen kayısıları dizin. Kremayı küçük bir tencereye alın ve kaynamaya başlayınca içine çikolatayı ilave edip karıştırarak eritin. Elde ettiğiniz bu karışımı da kayısıların üzerine dökün. Hindistan cevizi serperek süsleyin ve soğuyunca servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder