27 Mayıs 2010 Perşembe

Oktay Usta Ballı Çıtır Parmak Tatlısı

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•2 Su B. Söke Un
1 Su B. Mısır Unu
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Sulu Yoğurt
1 Çay B. Toz Badem
Yarım Limon
1 Çay K. Karbonat
•Şerbeti İçin:
2,5 Su B. Toz Şeker
2 Su B. Su
1 Dilim Limon
•Üzeri İçin:
Bal
Dondurma
Yeşil Fıstık

Hazırlanışı
Önce şerbet malzemelerini kaynatın ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına tereyağını alın ve parmaklarınızla sıkın. Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine karbonatı ve limon suyunu sıkın. Karıştırma kabına ilave edin. Bademi de ekleyip iyice karıştırın.

Son olarak unu ve mısır ununu koyup yoğurun. Hazırlanan hamuru buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız hamuru tezgaha alın ve merdaneyle yavaş yavaş açın. 1 cm kalınlığında olunca hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla parmak inceliğinde kesin. İyice kızdırılmış yağda kızartın.

Kızaran tatlıları süzerek alın ve soğuyan şerbetin içine atın. Şerbetlerini iyice çekince servis tabağına alın. Üzerine yeşil fıstık serpin. Kenarlarına dondurma ve bal koyarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder