27 Mayıs 2010 Perşembe

Kedidilli Parfe Tarifi Oktay Usta

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•2 Su B. Süt
1 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Kakao
1 Çay B. Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
12 Adet Kedidili
1 Poşet Kakaolu Toz Şanti
1 Su B. Süt
•Kedidilini Islatmak İçin:
2 Çorba K. Granül Kahve
2 Çorba K. Toz Şeker
Yarım Su B. Su
•Üzeri İçin:
Kiraz Şekerlemesi
Hindistan Cevizi

Hazırlanışı
Sütü, şekeri, unu, vanilyayı, kakaoyu ve yumurta sarısını tencereye alın. Karıştırarak krema kıvamına gelene kadar pişirin. Şantiyi sütle köpürene dek çırpın. Ocaktan aldığınız kremanın içine ilave edip karıştırın. Ayrı bir kasede kahveyi, sütü ve şekeri karıştırın. Bisküvileri bu karışımda ıslatın.

Kek kalıbının dibine bisküvileri dizin. Boşluklara kiraz şekerlemesi koyun. Bir kat krema döküp spatulayla düzeltin. Kalan bisküvileri de ıslatıp üzerine dizin. Kremanın geri kalanını üzerine dökün ve yine düzleyin. Soğuyunca buzdolabında bir gece bekletin. Hindistan cevizi ve kiraz şekerlemesiyle süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder