Malzemeler :
•2 Su B. Süt
4 Çorba K. İrmik
2 Çorba K. Söke Un
2 Çorba K. Tereyağı
1 Haşlanmış Patates
2 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
•Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Su
3 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Şerbet malzemelerini ocakta kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Haşlanmış patatesi rendenin en ince tarafından rendeleyin. Tencereye sütü alın. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin.
Tereyağını eriyince unu, kabartma tozunu ve irmiği dökün. Tencereyi ocaktan alın ve patatesi de ekleyin. Yumurtaları kırın, iyice özleşene kadar karıştırın. Karışımı şanti torbasına doldurun. Yağlanmış tepsiye küçük küçük bezeler sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün ve çekince servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder