27 Mayıs 2010 Perşembe

Oktay Usta Omlet Pastası

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Malzemeler :
•5 Yumurta
1 Su B. Süt
2 Çorba K. Söke Un
Yarım Çay B. Sıvıyağ
Tuz
•Arakatları İçin:
2 Paket Labne Peyniri
Yeşil Soğan
Maydanoz
Dereotu
Kırmızı Biber
Kaşar Peyniri
Çeri Domates

Hazırlanışı
Yumurtaları karıştırma kabının içine kırın. Üzerine sıvıyağı, sütü, unu ve tuzu ilave edip çırpın. Krep tavasında üç omlet elde edecek şekilde pişirin. Birini tabağa alın. Diğerlerini yağlı kağıt üzerine alın. Labne peynirlerini karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyin. Yeşillikleri ince ince kıyın.

Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. İlk omleti tabağıyla beraber alın. Üzerine spatulayla labne peyniri sürün. Doğranan sebzelerden her yerine serpin. İkinci omleti üzerine kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini ve yeşillik karışımını serpin. Üçüncü omleti de üzerine kapatın. Tekrar labne peynirinin kalanını sürün. Çeri domatesleri üzerine ve kenarlarına koyarak süsleyin

0 yorum:

Yorum Gönder