Bisküvileri toz haline getirin. Bir tencerenin içine yumurta sarısı, şeker, portakal ve rendelenmiş portakal veya limon kabuğunu ilave edip, çırpın. Kısık ateşte, krema haline gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyin ve tekrar karıştırın. 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalanın içine toz haline gelmiş bisküvileri karıştırarak ekleyin. Çukur bir kabın içine yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkardığınız pastayı ters çevirip, üzerine daha önce ayrılan kremayı sürün ve bir süre daha buzdolabında bekletin.
Malzemeler 4 Kişilik
* 250 gr. kakaolu bisküvi
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet portakal veya 2 limonun suyu
* 1 adet portakal veya 1 limon kabuğu
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı nişastası
0 yorum:
Yorum Gönder