24 Mayıs 2011 Salı

Pilav üstü şiş köfte

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Pirinci yıkayıp, süzün. Yağlarla birlikte 2 dakika kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip, tuzunu ayarlayın. Önce harlı, sonra kısık ateşte, su çekilene kadar pişirin. Köfte için, malzemeleri, margarin hariç bir kabın içinde iyice yoğurun. Hazırladığınız bu harcı, avucunuzun içinde bastırarak, şişe yerleştirin. Tavada margarini eritin ve hazırlanan şişleri kızartın. Köfteleri pilavla birlikte servis yapın.

Malzemeler 3 Kişilik
Pilav için:
* 1 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz
Köfte için:
* 500 gr. dana kıyma
* 2 dilim ekmek içi
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 2 diş rendelenmiş sarmısak
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı pul biber
* Kekik

0 yorum:

Yorum Gönder