Kıymayı derin bir kaba alın. Islatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak ve sıvıyağı karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Köfteleri tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; ince kıyılmış soğanı yağda kavurun.
Unu ekleyip, kavurmaya devam edin. Kremayı katın. Et suyunu dökün. Muhallebi kıvamında bir sos olana dek karıştırarak kaynatın. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Servis tabağına alın. Tavada kalan sosa ince kıyılmış maydanoz katın. Daha sonra kalan sosu köftelerin üzerine yayın.
MALZEMELER
* 500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 dilim ekmek içi
* Tuz
* Karabiber
Kreması için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı et suyu
* 150 gr. krema
* Tuz
* Karabiber
* Yarım demet maydanoz
0 yorum:
Yorum Gönder