24 Mayıs 2011 Salı

Çikolata soslu armut tatlısı

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Armutların şeklini bozmadan ve sapını kopartmadan kabuklarını soyun. Ardından limon suyuyla her tarafını ovun. Armutları tencereye aktarıp, üzerine tozşekeri, suyu ve karanfili ekleyin. 20 dakika pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada çikolatalı sos için, tüm malzemeyi bir tencerede çırpın ve ocakta kaynatın. Soğumaya bırakın. Tabakta düz durması için, armutların altından düz bir dilim kesin ve servis tabağına yerleştirin. Armutların bir tarafına krema, diğer tarafına çikolata sosu dökün. Tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 4 adet armut
* 1 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 4 adet karanfil
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı tarçın
Çikolata sosu:
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 çorba kaşığı kakao
* 2 çay kaşığı vanilya
* 1 su bardağı su
* 1 tutam tuz

0 yorum:

Yorum Gönder