27 Aralık 2012 Perşembe

Körili Tavuklu Pilav Tarifi

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Oktay Usta Körili Tavuklu Pilav KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV 2 tavuk göğsü 1 pk. mantar 1 soğan 1 pk. krema 1 çay b. süt 2 diş sarımsak sıvıyağ köri tuz karabiber PİLAVI İÇİN: 4 su b. pirinç 2 çorba k. tereyağı 1 su b. tavuk suyu sıvıyağ tuz su
HAZIRLANIŞI: Pilavı için, pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz. Pilav tenceresine az sıvıyağ döküyoruz. Pirinci koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Beraber kavurmaya başlıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Beraber kavurduktan sonra tavuk suyunu döküyoruz. Peşinden sıcak suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Mantarı doğruyoruz, soğanı ve sarımsağı da yemeklik doğruyoruz.
Tavuk göğüsleri de jülyen doğruyoruz. Bir tavaya az sıvıyağ döküyoruz soğanı ve sarımsağı soteliyoruz. Sonra tavuğu ilave ediyoruz. Diğer tavaya da az yağ dökerek mantarları soteliyoruz. Tavuk sotelenince içine kremayı ve sütü döküyoruz. Mantarlar sotelenince tavuğun tavasına ilave ediyoruz. Köri, tuz ve karabiber ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. Bir süre de kapağı kapalı olarak sosunun kıvamı koyulaşana dek pişiriyoruz. Servis tabağına pilavı döküyoruz. Üzerine tavuğu dökerek servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder