Oktay Usta SEMİZOTLU KISIR
2 su b. ince bulgur
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 demet semizotu
1 tutam taze nane
1 tutam taze soğan
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 limon
zeytinyağı
tuzHAZIRLANIŞI: İnce bulguru bir kaseye alıyoruz ve üzerine sıcak su döküyoruz. Kasenin üstünü streç filmle kapatıyoruz ve bulgurun suyu çekip yumuşamasını bekliyoruz. Maydanozu, dereotunu, naneyi, yeşil soğanı ve semizotunu doğruyoruz. Bulgur yumuşayınca salçalarını ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Doğradığımız yeşillikleri de ilave ediyoruz. Limonun suyunu üzerine sıkıyoruz. Zeytinyağını ve tuzunu da koyuyoruz. Malzemeleri güzelce karıştırıyoruz ve kenarlarına kıvırcık koyduğumuz servis tabağına kısırı dökerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder