24 Mayıs 2011 Salı

Patlıcan silkmesi

Istanbulnet_jpeg istanbulda_semte_gore_arkadas_buk_250_250 Image Banner Alacalı soyulmuş patlıcanları küçük küçük doğrayın, tuzlu suda bir süre beklettikten sonra iyice yıkayıp, kurulayın. Patlıcanları, küçük doğranmış çarliston biberleri, domatesi, sarmısağı ve soğanı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu bir tencerenin içinde karıştırın. Üzerine tuzu, şekeri ve sıvıyağı ilave edip, hiç su eklemeden orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 5 adet patlıcan
* Tuz
* 3 adet çarliston biber
* 2 adet domates
* 7 diş sarmısak
* 1 adet soğan
* Karabiber
* Yarım demet dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ

0 yorum:

Yorum Gönder