Alacalı soyulmuş patlıcanları küçük küçük doğrayın, tuzlu suda bir süre beklettikten sonra iyice yıkayıp, kurulayın. Patlıcanları, küçük doğranmış çarliston biberleri, domatesi, sarmısağı ve soğanı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu bir tencerenin içinde karıştırın. Üzerine tuzu, şekeri ve sıvıyağı ilave edip, hiç su eklemeden orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 5 adet patlıcan
* Tuz
* 3 adet çarliston biber
* 2 adet domates
* 7 diş sarmısak
* 1 adet soğan
* Karabiber
* Yarım demet dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
0 yorum:
Yorum Gönder